Naše nagrade

Naše nagrade
 • Zvijezda "Izvoza farmaceutskih proizvoda" je ponovo Nobel İlaç

  Nobel İlaç je na prvom mjestu u kategoriji "İKMİB zvijezde izvoza – Farmaceutski proizvodi"

  Tradicionalna "İKMİB Stars of Export Award Ceremony" (Ceremonija dodjele nagrada İKMİB zvijezde izvoza) je organizirana od strane Istanbulskog Udruženja izvnoznika hemikalija i hemijskih proizvoda (İKMİB) i održana je u Istanbulu.

  Poredak “İKMİB Zvijezde Izvoza", gdje se svake godine ocjenjuju izvozne performane kompanija članova İKMİB-a u hemijskoj industriji, objavljen je na ceremoniji dodjele nagrada u Istanbulu. Nobel İlaç je sa svojim izvozom u 2019. godini osvojio prvo mjesto u kategoriji "Farmaceutski proizvodi" na Ceremoniji dodjele nagrada İKMİB zvijezde izvoza.

  Na ceremoniji dodjele nagrada İKMİB zvijezde izvoza 2019 nagrađeno je ukupno 140 kompanija koje su se plasirale u top 5 u 28 kategorija. Nobel İlaç je zadržao svoju poziciju na prvom mjestu na poretku vodećih kompanija sa povećanim izvozom u 2019. godini. Kompanija je sa svojim izvozom u 2018. godini također zauzela prvo mjesto u kategoriji "Izvoz farmaceutskih proizvoda".

 • Prva nagrada 2018 IKMİB Zvijezde izvoza.

  U Istanbulu je održana tradicionalna ceremonija nagrada İKMİB Zvijezde izvoza organizirana od strane Istanbulskog udruženja izvoznika hemikalija i hemijskih proizvoda (İKMİB) u cilju nagrađivanja i ohrabrivanja kompanija članica u hemijskoj industriji za njihov uspjeh u izvozu. Na svečanoj ceremoniji 2018. godine nagrađene su 84 kompanije koje su se našle među top 2 u 28 kategorija. U 2018. godini izvoz hemijske industrije je bio $17.4 milijardi.

  Nobel je smatran vrijednim prve nagrade u kategoriji “Izvoz farmaceutskih proizvoda” sa izvozom od $65.6 miliona u 2018. godini. Dr. Numan Balki član upravnog odbora primio je nagradu u ime Nobela na ceremoniji dodjele nagrada Zvijezde izvoza u 2018. godini.

  Stvarajući razliku, radeći strastveno s uvjerenjem da je “vrijedno za zdravlje”, Nobel dopirnosi nacionalnoj ekonomiji kao jedina domaća farmaceutska kompanija koja nema vanjskotrgovinski deficit.

 • Nagrada “Best Managed Companies”

  Jedna smo od 11 turskih kompanija koja je dobila “Best Managed Companies” nagradu koja je praksa Delloite-a već 25 godina i koja je ove godine pokrenuta u Turskoj.

  Nagrada “Best Managed Companies” je jedna od vodećih nagrada u poslovnom svijetu te se zasniva na procjeni upravljačkih performansi kompanije u okviru najboljih internacionalnih praksi.

  Najbolje prakse koje se odnose na kriterije: strategiju, kompetenciju, predanost i finansijske performance, ocijenjene od strane neovisnog žirija sastavljenog od predstavnika poslovnog svijeta i akademske zajednice uključujući: Ali Koç, Ali Sabancı, Ebru Özdemir, Emre Zorlu, Hamdi Akın, Hanzade Doğan Boyner, Lucien Arkas, Ümran İnan i Ümit Boyner. Nobel je jedina farmaceutska kompanija smatrana dostojnom ove nagrade.

 • Nagrada IDC 2018 Intelligent Manufacturing Technology

  Na samitu “IDC Turkey Manufacturing Summit 2018” koji svake godine organizuje Internacionalna korporacija za podatke (IDC) nagrađeni su najistaknutiji uspješni projekti godine gdje je Nobel osvojio drugu nagradu u obje kategorije “Korporativna Transformacija” i “Mobilnost” sa SAP-EWM (Extended Warehouse Management) sistemom koji je uspostavljen u Düzce distributivnom centru.

  Nastavili smo širiti dostiguća Nobel porodice široj publici osvojivši 2 nagrade ove godine na istom događaju gdje smo prošle godine osvojili prvu nagradu u kategoriji korporativna transformacija sa JUPITER (Global CRM/CLM) projektom.

 • Nagrada SAP Quality Awards 2018 – “Srebrna” nagrada od SAP za projekat Düzce distributivni centar

  NA “SAP Quality Awards 2018” gdje SAP svjetski lider u poslovnim aplikacijama i softveru ocjenjuje najuspješnije korporativne aplikacije godine, osvojili smo “Srebrnu” nagradu u kategoriji ”Poslovna transformacija” sa SAP-EWM (Extended Warehouse Management) sistemom koji smo uspostavili za Düzce distributivni centar.

  Na dodjeli nagrada za kvalitetu SAP ocjenjuje organizacije koje učinkovito upravljaju kompleksnim poslovnim procesima pojednostavljujući ih softverom i biznis aplikacijama, a koje također, postižu izvrsnost u praksi i implementaciji. Za Düzce distributivni centar koje je završen ove godine u potpunosti je integrirano novo skladište usred veoma složenog proizvodnog, logističkog i kvalitetnog poslovanja sa integrisanim SAP-EWM sistemom koji je uspostavljen uporedo sa izdgradnjom.

 • Nobel Pharmaceuticals nagrađen je sa Platinum Global 100 Industry 4.0 Special Award

  Nagrađeni smo sa Platinum Global 100 Special Award kao jedni od pionira farmaceutske industrije u 4.0 industriji.

  Turski mjesečni ekonomski i poslovni magazin Platin, kao rezultat svog rada sa nezavisnom istraživačkom kompanijom Ipsos, najavio je Platinum Global 100 index sa specijalnom ceremonijom dodjele nagrada. Nobel, koji je započeo studije 4.0 industrije u 2014. godini sa Nobel programom digitalizacije/transformacije, osvojio je posebnu nagradu u okviru Platinum Global 100 index čija je posebna tema za 2018. godinu bila 4.0 industrija.

 • Nagrada “The Successful Female CIO of the Year” na Female Leaders of Technology Awards

  Nobel CIO Bidar Özgür Ulutaş je dobila nagradu “The Successful Female CIO of the Year” na “Female Leaders of Technology” projektu koji je proveo Microsoft Turkey u kolaboraciji sa Udruženjem poduzetnica Turske (KAGİDER) i fondacijom Aydın Doğan. Bidar Özgür Ulutaş je smatrana dostojnom nagrade sa svojim “Jupiter Project” s kojim upravlja Nobelovom digitalnom transformacijom,