Düzce Pharmaceutical centar za istraživanje i razvoj

Düzce Pharmaceutical centar za istraživanje i razvoj
Centar za istraživanje i razvoj koji ima 65 istraživača iskusnih u razvoju generičkih formulacija i dizajniranju novih nosivih sistema.

Područja naše stručnosti uključuju čvrste oblike (konvencionalne/modificirane/tablete sa produženim djelovanjem, bi-slojevite tablete, kapsule, ADT, šumeće granule, tablete za žvakanje, pastile i mikropelete) tečne oblike (otopine, suspenzije, sirupi, kapi) polučvrste oblike (kreme, pomade, gelovi i losioni), cefalosporinske grupe antibiotika, parenteralne formulacije (liofilizirani proizvodi, napunjeni špricevi, bočice) i inhalatore suhog praha.

Nobel farmaceutski istraživački i razvojni centar zajedno sa centrom za patente ima iskustva u donošenju procjena za pravljenje inovativnih formulacija koji ne krše patente originalnih proizvoda te podnose prijave za patente.

Pored napora uloženih u razvoj formulacije razvijamo i metode te pravimo odgovarajuće tehnološke procjene kako bi na najučinkovitiji način izvršili transfer tehnologije na proizvodnim mjestima.

Također, naš istraživački i razvojni centar je odgovoran za razvoj analitičkih metoda pogodnih za lijekove i medicinska sredstva i za validaciju razvijenih metoda. Da bi napori za razvoj formule lijekova bili uspješni trebaju se provesti vrhunske analitičke studije. Proizvodnja lijekova sa razvijenim formulacijama treba se analizirati dokazano pouzdanim metodama. Naš istraživački i razvojni centar opremljen je najsavremenijim analitičkim uređajima te su osnovane laboratorije za analizu.