Düzce Proizvodni objekat

Düzce Proizvodni objekat
Od 2000. godine Düzce proizvodni objekti koji posluju u okviru Nobela rade sa high-tech opremom i potpuno automatiziranim, bespilotnim, high-tech skladištem.

Naš objekat, koji ima zatvorenu površinu od oko 40 000 kvadratnih metara, zadovoljava GMP zahtjeve na najvišem nivou, a u proizvodnji se koristi održiva, ekološka tehnologija.

Naš pogon radi sa brzim mašinama za proizvodnju i pakiranje opremljenim najnovijom tehnologijom i kontrolisan je automatiziranim sistemom. U našim objektima, gdje se primjenjuju alati i tehnika kontinuiranog poboljšanja, 4.0 industrija je važan dio naše dugoročne tranformacijske politike.

Nobel osim sopstvene proizvodnje obavlja i ugovornu proizvodnju za razne domaće i međunarodne kompanije. Naši proizvodni objekti prolaze inspekcije turskog Ministarstva zdravstva kao i međunarodnih vlasti poput Evropske Unije, Ukrajine, Rusije, Saudijske Arabije i Bjelorusije i odobreni su kao dobra proizvodna praksa.

Naši objekti dokumentiraju svoju brigu o kvaliteti, okolišu, zdravlju i sigurnosti kroz ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 certifikate.

Svi farmaceutski oblici doziranja proizvedeni u Düzce objektima su u skladu sa odredbama svjetskih standarda “Trenutne dobre proizvodne prakse (GMP)”.

Čvrsti oblici: Tablete, film tablete, kapsule, dražeje, puder, vrećica i granule

Tečni oblici: Sirup, suspenzija, rastvor, emulzija, sprej

Polutvrdi oblici: Krema, pomada, gel

Tečni sterilni oblici: Bočice za ubrizgavanje, napunjena štrcaljka