O nama

O nama
Više od pola stoljeća iskustva, sto posto domaćeg kapitala.

Globalni igrač sa više od pola stoljeća iskustva, Nobel je osnovan 1964 godine kao kompanija sa 100% turskim kapitalom. Danas Nobel posluje sa ukupno 5 fabrika, tri u Turskoj i po jedna u Kazahstanu i Uzbekistanu, dok sa svojim predstavništvima u 20 zemlja provodi promotivne i prodajne ativnosti. Uz kadar od 3000 osoba koje su stručnjaci u svojim oblastima, Nobel svoje kvalificirane proizvode, proizvedene prema internacionalnim standardima, izvozi u 50 zemalja.

Nobel aktivnosti vezane za prodaju, marketing i menadžment za tursko tržište vrši u Istanbulu, proizvodne i istraživačko-razvojne aktivnosti u Düzce i Gebze, te API proizvodnju u objektima smještenim u Çerkezköy.

U cilju poboljšanja kvalitete života svojim efikasnim i visokokvalitetnim produktima proizvedenim po međunarodnim standardima, Nobel obavlja promotivne i prodajne aktivnosti sa svojim oranizacijama u Njemačkoj, Albaniji, Azerbejdžanu, Bjelorusiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Gruziji, Švicarskoj, Crnoj Gori, Kazahstanu, Kirgistanu, Kosovu, Makedoniji, Mongoliji, Moldaviji, Uzbekistanu, Rusiji, Srbiji, Turkmenistanu, Ukrajini i Senegalu.

Nobel obavlja svoje marketinške aktivnosti u svim zemljama poslovanja sa istim, dobro uspostavljenim i etičkim standardima iz Turske.

Prvi korak ka globalnoj ekspanziji Nobela, koji je dio Ulkar holdinga, ostvario se u Kazahstanu. Kao Nobel AFF osnovan 2002. godine, Nobel proizvodni pogon je postao prvi pogon sa stranim kapitalom u zemlji. Ovaj pogon kojim se Nobel ponosi je, također, prvi u državi koji je posjedovao GMP certifikat za dobre proizvodne standarde.

Još jedan izvor ponosa u Azijskom regionu je Nobel Pharmsanoat, naše poslovnice u Uzbekistanu. Sa više od 300 zaposlenika, Nobel Pharmsanoat je poznati turski brend povezan sa standardima kvaliteta u Uzbekistanu kao jednom od najnaseljenijih zemalja u centralnoj Aziji.

Misija: Poboljšanje kvalitete života vodeći se motom “Zdravlje je vrijedno svega”.

Vizija: Obezbijediti pouzdane i pristupačne proizvode za zdravlje u svim dijelovima svijeta.