Nobel Pharmsanoat

Nobel Pharmsanoat
Nobel Pharmsanoat je jedna od tri glavne proizvodne baze kompanije Nobel u svijetu koja je osnovana u Turskoj 1964. godine i koja ima podružnice i predstavništva u više od 20 zemalja, a radi se o farmaceutskoj kompaniji koja u Uzbekistanu koja posluje od 2002. godine sa više od 400 zaposlenika.

Dodijeljeni su međunarodni ISO 9001:2008 u 2012, ISO 22000:2005 (HACCP) u 2014, i GMP ceritfikat o kvaliteti u 2016.

U skladu sa odlukom Nobela da izgradi novo postrojenje svjetske klase kako bi unaprijedio postojeću proizvodnju i povećao svoje izvozne mogućnosti, izgradnja nove fabrike je započeta 16-og novembra 2013, a završena je u avgustu 2017. Nobel je u okviru svojih ulaganja za razvoj tehnologija u Uzbekistanu obezbjedio novu proizvodnju i laboratorijsku opremu iz SAD-a, Njemačke, Kine, Švicarske, Velike Britanije, Italije, Japana, Turske, Koreje i Indije. Fabrika trenutno raspolaže sa pogonima za proizvodnju više od 60 lijekova, kao i laboratorijama za fiziku, hemiju, mikrobiologiju, API, i depoe za spremanje i pakovanje gotovih proizvoda. Naša proizvodnja je u potpunosti u skladu sa EU GMP standardima.

Proizvodni kapacitet je 10 miliona kutija godišnje. Sadrži 110 proizvoda koji pokrivaju 60 molekula iz različitih grupa poput: tablet, film tablet, kapsula, suspenzija u prahu, kapi, spreja i spreja za nos, i penicilina.

Nobel Pharmsanoat je u polju lokalnog ljekovitog bilja u bliskoj suradnji sa Institutom za hemiju bihljnih tvari Akademije nauka Uzbekistana. Danas se 3 od 5 vrsta proizvoda proizvedenih od domaćih aktivnih supstanci izvove u inostranstvo. Naša novoosnovana jedinica za istraživanje i razvoj u našoj kompaniji radi na istraživanju i primjeni novih molekula u proizvodnji. Također, uskoro će postati operativan naš proizvodni pogon API koji je opremljen modernom tehnologijom.

Nobel proizvodi sa oznakom “Made in Uzbekistan” izvoze se u Tursku, Kazahstan, Afganistan i Gruziju.

Nobel Pharmsanoat pridaje veliku važnost očuvanju okoliča i ekologiji. U proizvodnji je primjenjen sistem “tehnologija bez otpada” te je uspostavljena fabrika za prečišćavanje vode.