Pravilnik o kolčićima

Pravilnik o kolačićima odnosi se na sve osobe ("Korisnik") koje koriste produkte i/ili usluge ove stranice. Kompanija je kreirala pravilnik o kolačićima kako bi pružila detaljne informacije o opsegu i svrhama upotrebe kolačića i dodataka na web stranici uzimajući u obzir privatnost i zaštitu korisnikovih ličnih podataka. Ukoliko se obavijest o korištenju kolačića na web lokaciji zatvori i nastavi se sa korištenjem web stranice prihvata se da pristajete na upotrebu kolačića i dodataka.

Kolačići su male identifikacione datoteke za pohranu podataka koje se šalju na vaše elektronske uređaje prilikom pristupa internetskoj usluzi kroz vaš pretraživač i koji pamte da ste putem svog uređaja pristupili web stranici ili aplikaciji. Kolačići mogu poslati navedene datoteke natrag na izvornu web stranicu koja prepoznaje kolačiće. Ove datoteke pohranjuju informacije o vašoj aktivnosti na web stranici kako bi osigurali vašu punu korist od nekih ključnih karakteristika web stranice, vaši podaci su zapamćeni i prilikom ponovne posjetite web stranice omogućavaju da je koristite efikasnije i lakše.

Dodaci su uspješni alati za bilježenje koji nude programerima širok spektar mogućnosti zapisivanja zahvaljujući svojim prilozima.

Glavni ciljevi korištenja kolačića i dodataka na našoj web stranici su: pružanje user-friendly iskustva, poboljšanje web stranice, poboljšanje usluga i proizvoda kompanije, olakšati korištenje web stranice, i prilagođavanje usluga kompanije i upotrebe web stranice u skladu sa interesovanjima i preferencama korisnika.

Kolačići i dodaci evidentiraju podatke vezane za vašu člansku prijavu (informacije o prijavi) na web stranicu, vaš internet protocol (IP) adresu i vrijeme vašeg pristupa web stranici. Ovi podaci se mogu prenijeti našim poslovnim partnerima s prebivalištem unutar zemlje u svrhe nevedene u ovom dokumentu.

Postoje različite vrste kolačića ovisno o njihovoj namjeni i trajanju upotrebe. Naša kompanija koristi autentifikacione kolačiće i kolačiće za analizu.

Obavezni kolačići i kolačiči za analizu/performans ne mogu se onemogućiti, ali ako ne želite da druge vrste kolačića budu spremljene na vašem uređaju možete promijeniti postavke upotrebe kolačića u postavkama vašeg pretraživača. Postavke upraljanja kolačıćima razlikuju se prema pretraživačima, a pod pomoćnim izbornicima modernih pretraživača dostupne su detaljnije informacije o kolačićima. Međutim, ako blokirate korištenje kolačića možda nećete moći koristiti neke od usluga koje naša kompanija pruža putem interneta ili nećete biti u mogućnosti vidjeti neke od naših ponuda koje su prilagođene vama.

Kompanija može u bilo kom trenutku ažurirati, modificirati ili poništiti odredbe pravilnika o kolačićima. Svako ažuriranje, modfikacija ili poništenje za korisnika stupa na snagu na dan objave. Dalje korištenje usluga ili proizvoda kompanije nakon provedenih promjena značit će pristanak na iste.