Deksalgin Video

 

Vježbe za istezanje Deksalgin

Fleksibilnost je sposobnost izvođenja pokreta u jednom ili više zglobnih sistema, a razvijamo je kontinuiranim izvođenjem vježbi istezanja. Fleksibilnost možemo razvijati u svakoj životnoj dobi, a značajna nam je jer: njome povećavamo obim pokreta, spječavamo ili smanjujemo mogućnost povrede mišića i zglobova, poboljšavamo ukupnu motoričku efikasnost, učimo pravilno disati i opustiti tijelo. Trening se sastoji od 8 vježbi, svaka se izvodi 7 do 10 puta. Vježbe radite do granice boli, ne preko. Postepeno povećavajte broj ponavljanja, ukoliko niste u mogućnosti sve napraviti odmah. Vježbajte pažljivo i ispravno kako biste izbjegli povrede. Deksalgin. Stavite tačku na bol.

 

Vježbe za donji dio leđa Deksalgin

Bolovi uzrokovani sjedilačkim načinom života postali su dio naše svakodnevnice. Kako biste se riješili boli, savjetujemo Vam ove jednostavne i efikasne vježbe. Namijenjene su za blagu do umjerenu bol donjeg dijela leđa. Trening se sastoji od 7 vježbi, svaka se izvodi 7 do 10 puta. Vježbe radite do granice boli, ne preko. Postepeno povećavajte broj ponavljanja, ukoliko niste u mogućnosti sve napraviti odmah. Vježbajte pažljivo i ispravno kako biste izbjegli povrede. Deksalgin. Stavite tačku na bol.

 

Vježbe za vrat Deksalgin

Jedna od najčešćih bolesti današnjice je svakako bolest vratne kičme. Pretežno je uzrokuje sjedilački način života, nedovoljno kretanje i loše držanje. Vježbe za vratnu kičmu su od velike važnosti jer nam pomažu u očuvanju mišića koji rade potporu vrata, a sa samo nekoliko vježbi svakih par dana, možete izbjeći ukočenost i buduće povrede. Trening se sastoji od 7 vježbi, svaka se izvodi 7 do 10 puta. Vježbe radite do granice boli, ne preko. Postepeno povećavajte broj ponavljanja, ukoliko niste u mogućnosti sve napraviti odmah. Vježbajte pažljivo i ispravno kako biste izbjegli povrede. Deksalgin. Stavite tačku na bol.

 

Vježbe za grudnu kičmu Deksalgin

Pokretljivost grudnog koša, grudnog dijela kičme i okolnih mišića diktiraju funkciju ramenog pojasa, posture (držanja) tijela i utiču na funkciju disanja. Bolovi u ovom dijelu kičme počinju lošim držanjem, koje nakon nekog vremena počinje ostavljati posljedice. Pokretljivost grudne kičme i grudnog koša ima presudnu ulogu u postizanju zdrave posture tijela, sa ciljem sprječavanja daljeg širenja lošeg držanja i prijenosa bolova na vratnu i lumbalnu kičmu. Vježbe su namijenjene za unaprijeđenje pokretljivosti grudne kičme, kod blage do umjerene boli. Trening se sastoji od 6 vježbi, svaka se izvodi 7 do 10 puta. Vježbe radite do granice boli, ne preko. Postepeno povećavajte broj ponavljanja, ukoliko niste u mogućnosti sve napraviti odmah. Vježbajte pažljivo i ispravno kako biste izbjegli povrede. Deksalgin. Stavite tačku na bol.

 

Vježbe za koljena Deksalgin

Vježbanje je najbolje rješenje za bol u koljenima. Jačanje mišića nogu štiti koljeno od povreda, tako što preuzima dio opterećenja sa samog zgloba. Pored vježbi, izbjegavajte klečanje, čučanje i duže sjedenje sa savijenim nogama. Ove vježbe su Vam namijenjene ako patite od bolova, ili samo želite ojačati i zaštititi koljena. Trening se sastoji od 4 vježbe, svaka se izvodi 7 do 10 puta. Vježbe radite do granice boli, ne preko. Postepeno povećavajte broj ponavljanja, ukoliko niste u mogućnosti sve napraviti odmah. Vježbajte pažljivo i ispravno kako biste izbjegli povrede. Deksalgin. Stavite tačku na bol.

 

Vježbe za kukove Deksalgin

Uzroci bolova i problema sa kukom su razni: upale hvatišta tetive, povrede, smanjenje obima pokreta u kuku kod starijih osoba… Najbolji način da se izbjegne bol i povreda kuka je prevencija koju postižemo vježbanjem jačanja mišića kuka. Vježbanjem ovih mišića i njihovim pravilnim istezanjem, spriječit će se povrede i bol u tom području. Trening se sastoji od 6 vježbi, svaka se izvodi 7 do 10 puta. Vježbe radite do granice boli, ne preko. Postepeno povećavajte broj ponavljanja, ukoliko niste u mogućnosti sve napraviti odmah. Vježbajte pažljivo i ispravno kako biste izbjegli povrede. Deksalgin. Stavite tačku na bol.

 

Vježbe za posturu Deksalgin

Većinu vremena provodimo u sjedećem ili ležećem položaju, a to kroz vrijeme nepovoljno utiče na mišiće, zglobove (lokomotorni sistem) i čitavo držanje tijela. Ispravno držanje tijela je ključno za sprječavanje bolova u svim dijelovima kičme i okolnim mišićima. Za održavanje zdravog i funkcionalnog lokomotornog sistema i posture, potrebna je redovna vježba - što ne znači da morate svaki dan satima trenirati, već je dovoljno često i kontinuirano raditi prave vježbe. Radite ove vježbe barem dva puta sedmično i tako ćete spriječiti mnoge probleme koji nastaju zbog sjedećeg načina života. Trening se sastoji od 5 vježbi, svaka se izvodi 7 do 10 puta. Vježbe radite do granice boli, ne preko. Postepeno povećavajte broj ponavljanja, ukoliko niste u mogućnosti sve napraviti odmah. Vježbajte pažljivo i ispravno kako biste izbjegli povrede. Deksalgin. Stavite tačku na bol.

 

Vježbe za ramena Deksalgin

Rame je jedan od zglobova sa najvećim brojem kretnji na dnevnom osnovu, a ujedno je i najpokretljiviji zglob. Samim tim, bolno rame pravi dosta problema i ograničava čitav niz pokreta. Iako se smatra da će se mirovanjem najbrže riješiti problem, to nije istina. Potrebno je raditi vježbe, kako bi se istegli i ojačali mišići. Trening se sastoji od 6 vježbi, svaka se izvodi 7 do 10 puta. Vježbe radite do granice boli, ne preko. Postepeno povećavajte broj ponavljanja, ukoliko niste u mogućnosti sve napraviti odmah. Vježbajte pažljivo i ispravno kako biste izbjegli povrede. Deksalgin. Stavite tačku na bol.

 

Vježbe za šake Deksalgin

Bol u šakama čest je problem kod osoba koje rade za računarom ili fizičkih radnika. Najlakši i najbolji način da se bol ublaži su jednostavne vježbe koje možete raditi i kod kuće. Ove vježbe također pomažu i oboljelim od artritisa ili reume. Za bolje rezultate, šake prije vježbi dobro namočiti u toploj vodi 5 do 10 minuta. Zagrijavanje će omogućiti lakše istezanje. Trening se sastoji od 8 vježbi, svaka se izvodi 7 do 10 puta. Vježbe radite do granice boli, ne preko. Postepeno povećavajte broj ponavljanja, ukoliko niste u mogućnosti sve napraviti odmah. Vježbajte pažljivo i ispravno, kako biste izbjegli povrede. Deksalgin. Stavite tačku na bol.

Za najbolji efekat, vježbe radite svaki drugi dan, ili barem dva puta sedmično. Ukoliko imate zdravstvenih problema i niste sigurni koje vježbe su dobre za Vas, prvo se posavjetujte sa ljekarom.