Stvaramo globalni brend među farmaceutskim proizvodima

Stvaramo globalni brend među farmaceutskim proizvodima
Globalni igrač sa više od pola stoljeća iskustva, Nobel drži vrijednu poziciju na internacionalnom tržištu s vizijom “nudimo pouzdane i pristupačne proizvode za zdravlje u svim dijelovima svijeta”.

Svjetski igač

U cilju poboljšanja kvalitete života svojim efikasnim i visokokvalitetnim produktima proizvedenim po međunarodnim standardima, Nobel obavlja promotivne i prodajne aktivnosti sa svojim oranizacijama u Njemačkoj, Albaniji, Azerbejdžanu, Bjelorusiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Gruziji, Švicarskoj, Crnoj Gori, Kazahstanu, Kirgistanu, Kosovu, Makedoniji, Mongoliji, Moldaviji, Uzbekistanu, Rusiji, Srbiji, Turkmenistanu, Ukrajini i Senegalu.

Kreiranjem vlastitog kadra u svakoj zemlji poslovanja, Nobel provodi prodajne i marketinške aktivnosti u skladu sa etičkim i davno uspostavljenim standardima u Turskoj.

Prvi korak ka globalnoj ekspanziji Nobela, koji je dio Ulkar holdinga, ostvario se u Kazahstanu. Kao Nobel AFF osnovan 2002. godine, Nobel proizvodni pogon je postao prvi pogon sa stranim kapitalom u zemlji. Ovaj pogon kojim se Nobel ponosi je, također, prvi u državi koji je posjedovao GMP certifikat za dobre proizvodne standarde.

Još jedan izvor ponosa u Azijskom regionu je Nobel Pharmsanoat, naše poslovnice u Uzbekistanu. Sa više od 300 zaposlenika, Nobel Pharmsanoat je poznati turski brend povezan sa standardima kvaliteta u Uzbekistanu kao jednom od najnaseljenijih zemalja u centralnoj Aziji.

Lider u izvozu

Nobel je jedina kompanija u farmaceutskoj industriji u Turskoj koja nema vanjskotrgovinski deficit zahvaljujući uspješnom izvozu u 50 zemalja. Većina Nobelovog izvoza je sa vlastitim brendovima. Jedan od naših najpoznatijih brendova iz kategorije prehlade i gripe se proizvodi u Turskoj i kao prvi međunarodni brend naše kompanije pod istim imenom pomaže pacijentima u 25 zemaja da ublaže simptome prehlade i gripe.