Mycocur

Infekcije kože i noktiju koje izazivaju gljivice, mogu se desiti svakome, jer gljivice su prisutne ne samo kod oboljelih, nego i na životinjama, predmetima, tlu…

Gljivična infekcija je uobičajena infekcija kože i druga najčešća infekcija generalno!

1. KAKO PREPOZNATI GLJIVIČNU INFEKCIJU KOŽE?

Ovisno o mjestu na kom se nalazi, simptomi su:

  • crvenilo
  • pucanje ili ljuštenje kože
  • osip
  • svrbež
  • ljuskave mrlje
  • ponekad blago oticanje, plikovi ili vlažni čirevi

2. ZAŠTO MYCOCUR?

Mycocur, za razliku od drugih preparata protiv gljivičnih infekcija kože, pokazuje efikasnost nakon samo 1 sedmice terapije, primjenjivan jednom dnevno. Tako visoka efikasnost rezultat je visokog fungicidnog potencijala ovog lijeka (sposobnost ubijanja gljivica), te njegove sposobnosti da se nakuplja i formira depo u gornjem sloju kože. Zahvaljujući tome, Mycocur ima jedinstvenu prednost nad ostalim antifungalnim preparatima – a ta je kraće trajanje terapije. Dokazano je da je 1 sedmica terapije terbinafinom (aktivna supstanca preparata Mycocur), efikasnija nego 4 sedmice terapije klotrimazolom (aktivna supstanca većine najpopularnijih preparata protiv gljivica).

Mycocur ima dugotrajno djelovanje. Nastavit će djelovati i nakon što ste završili s tretmanom. Ova osobina pomoći će i u sprječavanju ponovnog vraćanja infekcije (recidiva), koji je jako čest kod gljivičnih infekcija.

U uputstvima za lijekove možete naći detaljne upute o primjeni.

3. KOLIKO DUGO?

1-2 puta dnevno, 1-2 sedmice

*pročitati uputstvo i primjenjivati u skladu sa uputama o lijeku.
Različiti oblici ovog preparata, krema ili sprej su razvijeni zbog mogućnosti izbora i jednostavnije primjene.

Odaberite oblik lijeka koji Vama odgovara.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo o lijeku.

Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka, posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.